Meer over...

Diabetische voet

Binnen de branche pedicure kun je verschillende cursussen doen & certificaten behalen om medisch pedicurebehandelingen te mogen uitvoeren. Één van die certificaten is voor het behandelen van de diabetische voet.

Het laten behandelen van een diabetische voet bij een erkend medisch pedicure is essentieel. Ga dus nooit naar een pedicure zónder dit behaalde certificaat.

Om te controleren of iemand bevoegd is om een diabetische voet te mogen behandelen, kunt u het kwaliteitsregister voor pedicures bekijken. Dit kwaliteitsregister voor medisch pedicures, opgesteld door ProCert is een betrouwbaar register.

Wat is een...

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Een diabetische voet komt veelal voor bij patiënten met diabetes mellitus type 2. Het is een zweer, infectie en/of aantasting van dieper gelegen weefsel in de voet. Het is belangrijk om de problematiek te behandelen. Dit gaat namelijk niet vanzelf over.

Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven.

In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.

Wat kunt u zelf doen?

Als je vermoed een diabetische voet te hebben, maak dan een afspraak bij de huisarts. Deze kijkt wat voor behandeling er nodig is. Vaak zal een medisch pedicure worden aangeraden.

LET OP: Veel zweren of infecties bij een diabetische voet worden veroorzaakt door verkeerde schoenen. In het speciaal diabetespatiënten moeten dus zorgen voor een goede (leren) schoen.

Vermoed u een diabetische voet te hebben?

Neem dan contact met mij op. Ik kom zo snel mogelijk bij u terug voor het inplannen van een afspraak. Want pijn, daar help ik u graag zo snel mogelijk van af!

Liever sneller contact? Bel gerust! Als ik niet opneem ben ik waarschijnlijk met een behandeling bezig. In dat geval bel ik u zo spoedig mogelijk terug.