Meer over...

Mijn specialisaties

Binnen de branche pedicure kun je verschillende cursussen doen & certificaten behalen om medisch pedicurebehandelingen te mogen uitvoeren. Deze cursussen heb ik gedaan en vervolgens heb ik veel ervaring opgedaan in de behandelwijzes en technieken die ons tijdens deze cursussen geleerd is.

De specialisaties uitgelegd op deze pagina zijn specialisaties die alleen een medisch pedicure mag uitvoeren. Het zijn technieken die zeer effectief zijn om voetproblematiek te verhelpen en voorkomen. Ik vertel u er graag meer over!

Voetproblematiek
Wat is...

De nagelbeugeltechniek

Een nagelbeugel is een hulpmiddel dat op maat wordt gemaakt om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Op deze manier kan een kromme nagel weer worden “rechtgetrokken”.

Een nagelbeugel wordt onder andere gebruikt om het ingroeien van een nagel te voorkomen of tegengehouden. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt van podofix en vervolgens op de nagel bevestigd. Hij wordt vervolgens, afgehankelijk van de situatie, enkele weken gedragen. Hoe lang precies is per situatie verschillend.

Wat is...

Orthesiologie

Orthesiologie is de techniek waarbij door middel van een orthese, de tenen en aangrenzende voetgedeelten worden onlast bij verhoofde druk of een afwijkende teenstand. De orthese wordt altijd op maat gemaakt van een kneedbaar, siliconen materiaal.

Bij deze orthese horen behandelingen waarbij diverse drukplekken worden ontlast. Deze behandeling richt zich voornamelijk op en tussen de tenen.

Orthesiologie wordt toegpast bij bijvoorbeeld:
Drukontlasting bij een hamer- of klauwteen.
Bescherming van de knok bij de grote teen.
Een likdoorn tussen de tenen.
Likdoornvorming op de tenen of onder de teenkopjes.
Een zenuwbeklemming tussen de middenvoetsbeentjes.
Het scheefstaan van de grote teen.

Vilttechniek medisch pedicure
Wat is...

De vilttechniek

De vilttechniek, ook wel drukvrijtechniek genoemd, wordt toegepast om bij hevige drukpijnen aan tenen en voet direct verlichting te bieden.

Heeft u bijvoorbeeld last van likdoorns, eeltvorming, ingroeiende nagels of een vergroeiing in de grote teen of krijgt u binnenkort een steunzool óf een orthese? Dan wordt de vilttechniek toegepast.

Met vilt wordt ervoor gezorgd dat een pijnlijke plek tijdelijk wordt ontzien. De druk op deze plek wordt als het ware verdeelt over een groter oppervlakte waardoor de pijn afneemt. Ik werk met verschillende soorten vilt. De dunnere variant voor directe drukontlasting en een wat dikkere variant voor corrigerende behandelingen.

De vilt blijft tenkele dagen op uw voet. Wassen en douchen kunt u na een behandeling met de vilttechniek dus het best met een plastic zak of ander beschermmiddel om uw voet doen.

Wat is...

Nagelreparatie

Nagelreparatie Is een techniek waarbij door middel van gel of acryl een gescheurde, afgebroken of stootnagel herstelt kan worden. Ook kan de nagel begeleid worden in de groei. Deze nagels kunnen gedeeltelijk of volledig met een kunstnagel vervangen worden.

Nagelreparatie kan worden toegepast bij onder andere:

Gescheurde of gespleten nagels.
Ontbrekende nagelhoeken.
Veel te korte nagels.
Ingroeiende nagels.
Stootnagels.
Begeleiden van een aangroeiende nagel.
Corrigeren van de nagel.

Interesse in één van deze behandelingen?

Neem dan contact met mij op. Ik kom zo snel mogelijk bij u terug voor het inplannen van een afspraak.