Meer over...

Speciale doelgroepen

Iedereen kan voetproblemen krijgen. Bepaalde doelgroepen hebben meer kans op problemen en andere doelgroepen zijn juist lastiger te behandelen.

Mensen met reumatische klachten, diabetes, kanker, vaataandoeningen, neurologische aandoeningen of dermatologische aandoeningen hebben vaker een medisch pedicure nodig dan een ander. Val jij binnen deze groep? kijk dan eens bij Medisch Pedicure. 

Op deze pagina bespreek ik de doelgroepen “sporters” en “mensen met dementie”.
Deze doelgroepen hebben niet meer kans op voetprobelemen door onderliggend lijden, maar juist door veel beweging. Mensen met dementie zijn daarnaaast ook lastiger te behandelen doordat ze constant veel bewegen.

Ik vertel je hier graag meer over!

Voetmassage bij sporters
Medisch pedicure bij..

Sporters

Als sporter maak je extra veel gebruik van je voeten. Deze extra belasting kan zorgen voor voetproblemen. Meer nog dan een ander moet je als sporter je voeten goed verzorgen in in de gaten houden. Intensieve belasting van de voeten, eventueel in conbinatie met verkeerd schoeisel, zijn de boosdoeners van uiteenlopende klachten.

Denk bijvoorbeeld aan:
Traumanagels
Blaren
Eelt
Likdoorns
Schimmelnagels

Dit zijn vervelende en pijnlijke aandoeningen die door een medisch pedicure makkelijk verholpen kunnen worden. Loop (of sport) dus niet door met deze klachten!

Wist je dat…

  • Onder voetballers, hardlopers en (kick)boksers traumanagels (beschadigde teennagels) de klacht is die het meest wordt gesignaleerd?
  • Bij tennissers, golfers en volleyballers eelt bovenaan de lijst staat?
  • Wandelaars het meest kampen met blaren, een kwaal die ook bij hardlopers hoog scoort?
  • Ruim driekwart van de pedicures sportschoolbezoekers en zwemmers ziet die last hebben van schimmelnagels?

Om voeten in een goede conditie te houden mag je niet wachten tot er blessures ontstaan. Preventief onderhoud is zeker aan te raden.

Medisch Pedicure bij...

Dementie

Voetproblemen kunnen bij iedereen ontstaan, dus ook bij mensen die lijden aan dementie. Omdat mensen met dementie vaak constant aan het bewegen zijn, kunnen voetproblemen snel optreden. Het is daarom belangrijk dat de voeten van dementerende mensen ook goed verzorgd worden.

Een medisch pedicure kan de voeten behandelen en verzorgen zodat er geen hinder wordt bevonden van het vele lopen. Bij dementerende mensen gebeurd dit vaak in overleg met de verpleging of verzorging van de betreffende persoon. Dit zijn vaak ook de mensen die eventuele problemen bij het lopen of aan voeten bij dementerende mensen kunnen constateren. Mensen met dementie kunnen namelijk zelf vaak niet meer aangeven dat ze last hebben van de voeten. preventieve behandeling is daarom erg belangrijk. Liever voorkomen dan genezen!

Medisch pedicure bij dementie

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Vraag via onderstaand contactformulier een afspraak aan of bel!