Meer over...

Voetmassages

Onze voeten zijn vaak verstopt in onze sokken en schoenen. Ze zijn onzichtbaar, maar zeker niet onmisbaar!

Onze voeten brengen ons iedere dag overal heen. Zonder onze voeten, komen we nergens. Ze dragen ons volledige gewicht en zorgen ervoor dat we stevig op de grond kunnen blijven staan. Onze voeten verdienen af en toe dus best wel een verwenmomentje! Hoewel dit eigenlijk de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn, wordt het verwennen van onze voeten vaak vergeten.

Niet alleen is een voetmassage gewoon enorm fijn, het is ook nog eens erg goed voor je voeten. Het voorkomt voetproblematiek en het werkt ontspannend.

Er zijn verschillende technieken die als voetmassage kunnen worden toegepast. Ik leg u graag het verschil uit.

Wat is een...

Magneetmassage

Een magneetmassage is een massage waarbij door middel van een grote magneet de voet gemasseerd- en gestimuleerd wordt.
De Energie die vanuit de magneet in de bloedbaan komt stimuleert de rode bloedlichaampjes om zuurstof op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Alle cellen in ons lichaam hebben een + en een – kant. Door de magneet krijgen alle cellen in de benen en voeten weer schoon- en zuurstofrijk bloed en worden de cellen weer geordend en kommen u benen en voeten weer in balans.
Wat is een...

Voet en onderbeen massage

Een voet- en onderbeenmassage geeft ontspanning. Ontspanning in de voet én ontspanning in de rest van het lichaam. Een voet- en onderbeenmassage lijkt op de voetreflexmassage. Het verschil is dat bij een voetreflexmassage alleen bepaalde drukpunten onder de voet gestimuleerd worden en bij een voet-en onderbeenmassage worden zowel de voet áls het onderbeen gestimuleerd.

Deze massage zorgt voor een goede doorbloeding in de benen en het stimuleert de energiestromen in het lichaam.

Deze massage is voornamelijk bedoeld ter ontspanning van een gespannen lichaam. Het zorgt voort zowel lichamelijke- als geestelijke ontspanning. Een aanrader voor iedereen!

Careless Feet voetverzorging
Wat is een...

Shiatsu Massage

Shiatsu is een oosterse massagetechniek. Het betekent letterlijk “vingerdruk”. “Shi” voor vinger en “atsu” voor druk. De massage is uiteraard meer dan alleen een vingerdruk, maar in essentie geeft het de techniek aan. Shiatsu is een massagetechniek waarbij voornamelijk de duimen, vingers en handpalmen worden gebruikt om druk uit te oefenen op het lichaam, of in dit geval, op de voet.

Het doel van een shiatsu- voetmassage is om de algemene gezondheid te verbeteren, behouden of om specifieke klachten aan te pakken.

De oosterse kijk op gezondheid is voor ons als westerlingen vrij nieuw. De mens wordt binnen deze kijk als één geheel gezien. Om gezond te zijn, blijven of worden moeten alle factoren binnen de mens in balans zijn. Fysiek, mentaal, aanleg voor ziekte, emoties, omgeving, natuur, levensstijl en voeding.
Om in balans te blijven of te komen, moet je je aanpassen aan veranderingen van zowel je lichaam als je omgeving. Wanneer je dat niet doet, ontstaat er een disbalans waardoor je gezondheidklachten kunt krijgen. Shiatsu is er op gericht het lichaam te helpen in balans te blijven door het zelfhelend vermogen aan te spreken waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

Wat is een...

Voetreflexmassage

Een ontspannende voetreflexmassage is een massage waarbij de drukpunten in je voeten worden aangesproken. Deze massage is heerlijk ontspannend voor (moee) voeten, maar ook voor de rest van het lichaam! Onspannen voeten werken namelijk door in benen, rug, nek én hoofd.

Medisch Pedicure

Verdient uw voet een verwenmomentje?

Vraag via onderstaand contactformulier een afspraak aan of bel!