Meer over...

Risicovoet

Binnen de branche pedicure kun je verschillende cursussen doen & certificaten behalen om medisch pedicurebehandelingen te mogen uitvoeren. Één van die certificaten is voor het behandelen van de risicovoet.

Het laten behandelen van een risicovoet bij een erkend medisch pedicure is essentieel. Ga dus nooit naar een pedicure zónder dit behaalde certificaat.

Om te controleren of iemand bevoegd is om een risicovoet te mogen behandelen, kunt u het kwaliteitsregister voor pedicures bekijken. Dit kwaliteitsregister voor medisch pedicures, opgesteld door ProCert is een betrouwbaar register.

Careless Feet voetverzorging
Wat is een...

Risicovoet

Risicovoeten zijn voeten waarbij u als gevolg van een onderliggende aandoening/ziekte meer risico heeft op voetproblemen. Wondgenezingsproblematiek, een vloedstollingsstoornis of verstoorde immuniteit bijvoorbeeld, geven een hoger risico op gevoelsstoornissen en/ of complicaties van de huid, nagels en stand van de voeten.

Bij een risicovoet ie het belangrijk zelf je voeten goed te verzorgen. Saarnaast wordt regelmatige behandeling van een medisch pedicure aangeraden. Goede zelfzorg en voetzorg door een medisch pedicure is gewenst.

Wat kunt u zelf doen?

Wees alert en reageer snel op beginnende voetproblemen. Zéker bij de risicovoet is het van belang het probleem op in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken en te behandelen.

Zorg voor een goede voetverzorging thuis en maak regelmatig een afspraak met een medisch pedicure.

Vermoed u een risicovoet te hebben?

Neem dan contact met mij op. Ik kom zo snel mogelijk bij u terug voor het inplannen van een afspraak. Want pijn, daar help ik u graag zo snel mogelijk van af!

Liever sneller contact? Bel gerust! Als ik niet opneem ben ik waarschijnlijk met een behandeling bezig. In dat geval bel ik u zo spoedig mogelijk terug.