Meer over...

Reumatische voet

Binnen de branche pedicure kun je verschillende cursussen doen & certificaten behalen om medisch pedicurebehandelingen te mogen uitvoeren. Één van die certificaten is voor het behandelen van de reumatische voet.

Het laten behandelen van een reumatische voet bij een erkend medisch pedicure is essentieel. Ga dus nooit naar een pedicure zónder dit behaalde certificaat.

Om te controleren of iemand bevoegd is om een reumatische voet te mogen behandelen, kunt u het kwaliteitsregister voor pedicures bekijken. Dit kwaliteitsregister voor medisch pedicures, opgesteld door ProCert is een betrouwbaar register.

Medisch PEdicure Careless Feet
Wat is een...

Reumatische voet

Mensen met reuma kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. De reuma veroorzaakt ontstekingsprocessen rondom de voeten. Dit kan leiden tot wonden en veel pijn.

Typerend voor de reumatische voet zijn knobbels bij de tenen waardoor de tenen scheef of over elkaar heen gaan staan. Het gevolg hiervan kan onder andere zijn: Hamertenen, klauwtenen, likdoorns en eeltplekken. Ook passen schoenen niet meer en wordt lopen pijnlijk.

Als u het vermoeden heeft een reumatische voet te hebben kunt u een afspraak maken met een medisch pedicure. De medisch pedicure kan u helpen om van uw problemen af te komen. Let wel op. Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen.

Door de specialisatie reumatishce voet en jarenlange ervaring, kan ik u goed helpen.  Afhankelijk van de specifieke problemen kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Wat kunt u zelf doen?

Als u vermoed een reumatishce voet te hebben, maak dan een afspraak met een medisch pedicure. Wij kunnen de pijn verlichten. Een reumatische voet gaat nooit vanzelf over.
Zorg daarnaast voor goed schoeisel. Op aanraden van de medisch pedicure kan er een afspraak met een podoloog voor het aanmeten van zooltjes worden geadviseerd.

Vermoed u een reumatische voet te hebben?

Neem dan contact met mij op. Ik kom zo snel mogelijk bij u terug voor het inplannen van een afspraak. Want pijn, daar help ik u graag zo snel mogelijk van af!

Liever sneller contact? Bel gerust! Als ik niet opneem ben ik waarschijnlijk met een behandeling bezig. In dat geval bel ik u zo spoedig mogelijk terug.